Thursday , 28 March 2024

Με το “Viking Sky” άνοιξε στον ΟΛΘ η φετινή σεζόν της κρουαζιέρας

Με ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, αλλά και με περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους κοντινών νομών, σπεύδουν να γνωρίσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή οι περίπου 300 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Viking Sky», που κατέπλευσε γύρω στις 8 το πρωί σήμερα στον ΟΛΘ, προερχόμενο από τον Βόλο, και αναμένεται να αναχωρήσει στις 22.00 για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Οι επιβάτες του είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους Αμερικανοί – 233 επί συνόλου 297- ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί (21) και άλλες εθνικότητες. 
Όπως δήλωσε στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου «Davelor Ship Services», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, μεταξύ των τεσσάρων διαθέσιμων εκδρομών, οι επιβάτες έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μια περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που προτίμησαν να γνωρίσουν καλύτερα την ίδια τη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας ξεναγήσεις στον Λευκό Πύργο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Κάστρα και άλλοι θέλησαν να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο στο Δίον της Πιερίας ή να περάσουν κάποιες ώρες στη Βέροια και τους καταρράκτες της Έδεσσας.
Η έλευση του Viking Sky σηματοδότησε την έναρξη της φετινής σεζόν της κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά (το 2021 η πρώτη άφιξη είχε γίνει στις 29 Ιουνίου). Συνολικά για το 2022 (με βάση τα αναρτημένα στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΟΛΘ), έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 55 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη (με 15 διαφορετικά πλοία 11 εταιρειών), έναντι 17 το 2021, ενός το 2020 και μόλις έξι στο προπανδημικό 2019. Μάλιστα, το 55% των αφίξεων κρουαζιέρας του 2022, θα είναι αφίξεις homeporting (σ.σ. το «Celestyal Crystal» της «Celestyal Cruises» θα προσεγγίσει την πόλη 30 φορές φέτος), αναδεικνύοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως ένα διεθνές λιμάνι επιλογής για έναρξη ή/και τερματισμό κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών. 
Σύμφωνα με την ΟΛΘ ΑΕ, εκτός από τη «Viking Cruises» και τη «Celestyal Cruises», στον χάρτη των προορισμών τους για φέτος έχουν βάλει τη Θεσσαλονίκη και οι εταιρείες «Azamara Cruises», «Celebrity Cruises», «Croiseurope Cruises», «Hapag Lloyd Cruises», «Mano Cruises», «Noble Caledonia», «Norwegian Cruise Line», «Oceania Cruises» και «Silversea Cruises». 
Tο «Viking Sky», ένα από τα κρουαζιερόπλοια της «Viking Cruises», μήκους 227 μέτρων και συνολικής χωρητικότητας 930 επιβατών, θα ξαναδέσει στη Θεσσαλονίκη στις 29 Νοεμβρίου, με βάση τις επιβεβαιωμένες αφίξεις για το 2022 στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ. Συνολικά, τα μικρά κρουαζιερόπλοια της εταιρείας που εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιάς- Βόλος- Θεσσαλονίκη- Κουσάντασι, θα καταπλεύσουν φέτος έξι φορές στον Θερμαϊκό. Εκτός από το «Viking Sky», από δύο αφίξεις θα πραγματοποιήσουν τα κρουαζιερόπλοια «Viking Sea» (στις 27 Απριλίου και στις 22 Οκτωβρίου) και «Viking Venus» (12 και 22 Δεκεμβρίου). Μάλιστα, η φετινή σεζόν της κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη, που άνοιξε σήμερα με έναν «Βίκινγκ» (το «Viking Sky»), θα κλείσει επίσης με έναν «Βίκινγκ» («Viking Venus») λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *