Wednesday , 4 October 2023

Μητροπολίτης Αμβρόσιος για ψηφιακές ταυτότητες: «Ο Διάβολος κυριαρχεί» – Ουρές στα αστυνομικά τμήματα της χώρας για την ανανέωσή τους

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες προκάλεσαν την οργή του μητροπολίτη Αμβρόσιου. Σε επιστολή του ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων ξεσπά κατά των νέων ταυτοτήτων και δηλώνει χαρακτηριστικά σε επιστολή του ότι «ο διάβολος θα δηλητηριάσει τον κόσμο» με αυτό το νέο προϊόν. Σύμφωνα με τον γέροντα Αμβρόσιο, «όσοι πάρουν τη Νέα (ηλεκτρονική) Ταυτότητα δεσμεύουν την ψυχή τους και παραδίδονται στην πολιτογράφηση του Σατανά, χωρίς να μπορούν να μετανοήσουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η δήλωσή του
Αναλυτικά η δήλωσή του, λέει τα εξής: «Ο Διάβολος κυριαρχεί, σε λίγο θα μας δηλητηριάσει με τις νέες ταυτότητες. Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι των Κομμάτων με τις πράξεις των, με τα λόγια των και με τις δηλώσεις των προδίδουν την αμώμητον πίστιν μας και παρά ταύτα ……παραμένουν ανενόχλητοι! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ καθίσταται ΤΡΑΓΙΚΗ, όταν σκεφθούμε, ότι μεταξύ των άλλων, δυστυχώς, και μερικοί Εκκλησιαστικοί Ηγέτες ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΝ!».

Ουρές έξω από αστυνομικά
Εκατοντάδες είναι οι πολίτες που σχηματίζουν ουρές στα αστυνομικά τμήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας, μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να ανανεώσουν την ταυτότητά τους. Ο καθένας επικαλείται διάφορους λόγους, αλλά, πολλοί που δεν το λένε, θέλουν να προλάβουν τις νέες ταυτότητες, που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά. Έτσι, ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν μια 10ετία χωρίς «το τσιπάκι» που πιστεύουν ότι θα τους παρακολουθεί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, την Τετάρτη, μια ημέρα μετά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, υπήρχε άτυπη αυτή λίστα που είχε 100 ονόματα. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη σε αστυνομικό τμήμα στα ανατολικά της πόλης απευθύνθηκαν μοναχές που έφτασαν στην περιοχή με λεωφορείο για την έκδοση της παλιάς ταυτότητας. Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν και στην Κοζάνη, έξω από το αστυνομικό μέγαρο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πολίτες ξενύχτησαν στην είσοδο, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να πιάσουν σειρά.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Στην τελευταία ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να αντικαταστήσουν τις ταυτότητές τους με καινούργιες, εφόσον η ιθαγένεια ή τα στοιχεία τους δεν αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «η εγκυρότητα των παλιών δελτίων μπορεί να αμφισβητηθεί, αν ο κάτοχός τους επιχειρήσει να ταξιδέψει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο με την ταυτότητά του». Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα η ισχύς των δελτίων ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών ορίζεται πλέον σε 15 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής τους. Επομένως καταργείται η δεκαετής διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων που προέβλεπε η προηγούμενη νομοθεσία. Έτσι καλούμαστε να αντικαταστήσουμε τα δελτία, αν περάσουν 15 χρόνια. Ο παραπάνω χρόνος μπορεί να παραταθεί έως και δύο χρόνια σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *