Friday , 19 April 2024

Μητσοτάκης: Τεράστιες οι προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη χάρη στην αναβάθμιση του αεροδρομίου “Μακεδονία” – Εντυπωσιακή η τελετή εγκαινίων

“Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της Κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απότο βήμα της αποψινής εντυπωσιακής τελετής εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκηςμε πειορισμένους προσκεκλημένους λόγωτης πανδημίας, και ευχήθηκε να είναι “καλορίζικα” το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά, επιτέλους, το αεροδρόμιο που της αξίζει»

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει», πρόσθεσεο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η επένδυση της Fraport μόνο στο αεροδρόμιο »«Μακεδονία» έφτασε τα 100.000.000 ευρώ και από φέτος συνεργάζεται με 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες και συνδέθηκε με 8 πρόσθετους διεθνείς αεροπορικούς προορισμούς. Συνολικά η επένδυση της Fraport στα 14 αεροδρόμια ανήλθε σε 440.000.000 ευρώ και αλλάζει πλήρως, όπως σημείωσε, τα δεδομένα σε 11 νησιά και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μεγεθύνοντας την τουριστική φήμη της Ελλάδας.

Fraport: Η επένδυσή μας δίνει ισχυρό σήμα σε άλλους υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται γιατην Ελλάδα

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Fraport, Στέφαν Σούλτε, τόνισε ότι η επένδυση της Fraport θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μεγέθυνση του τουριστικού τομέα της Ελλάδας και ότι δίνει ένα ισχυρό σήμα σε άλλους υποψήφιους επενδυτές από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και πρόσθεσε: ΅Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ εκ μέρους του ομίλου Fraport σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και τη συνεργασία σας για τα νέα αεροδρόμια και για αυτό που πέτυχε η Ελλάδα. Σας διαβεβαιώνω ότι στα επόμενα χρόνια θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο έργο μας, βοηθώντας τον ελληνικό τουριστικό τομέα να αναπτυχθεί. Είμαστε ο έμπιστος συνεργάτης σας στο μέλλον. Πρέπει να πω ότι πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, για τη φιλοξενία και τους ανθρώπους της”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *