Friday , 19 April 2024

Μητσοτάκης: Τον Απρίλιο του 2021 έτοιμος ο νέος φράκτης στον Έβρο – Προσλήψεις συνοροφυλάκων

Τον Απρίλιο του 2021 θα ολοκληρωθεί το έργο του νέου φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτσιο, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στον Έβρο και τη Σαμοθράκη, και γνωστοποίησε ότι θα τον εγκαινιάσει ο ίδιος, επισκεπτόμενος και πάλι την περιοχή.

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία είναι σύνορα της Ε.Ε.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και βουλευτές του νομού.

Ειδική μνεία έγινε και στην πρόσληψη 400 νέων συνοριοφύλακων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην περιοχή του Έβρο. «Για τις νέες προσλήψεις συναδέλφων μετά από 18 χρόνια. Είναι πραγματικά μεγάλη στήριξη για εμάς» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων. «Ήταν μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον γιο του, Κωνσταντίνο, ο οποίος αυτή την στιγμή υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη και διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στον Έβρο μέχρι να πάρει το απολυτήριό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των 400 μόνιμων συνοριοφύλακων στον Έβρο, ακόμη 800 θα τοποθετηθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ακόμη 480 στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Ο νέος φράκτης

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *