Thursday , 25 April 2024

Μιχάλης Πεζίκογλου: «Δύο στις τρεις επιχειρήσεις τουρισμού θα έχουν βάλει λουκέτο μέχρι τον Ιούλιο»

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται πλέον οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, καθώς μέρα με την ημέρα «σβήνουν» οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης και  Α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος-Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Μιχάλης Πεζίκογλου, σήμερα το 30% των επιχειρήσεων έχει βάλει λουκέτο ενώ άλλο ένα 30% αναμένεται να αναστείλει τις δραστηριότητες του μέχρι και τον Ιούλιο. 

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Πεζίκογλου με την τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε ότι από το Φεβρουάριο του 2020, τα τουριστικά λεωφορεία στην πλειοψηφία τους είναι ακινητοποιημένα εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί.

«Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ρευστότητας καθώς οι αποζημιώσεις που έχουμε λάβει είναι ελάχιστες και ανεπαρκείς ενώ η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποκλείστηκε από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, αντιμετωπίζοντας κυριολεκτικά ζητήματα επιβίωσης», υπογράμμισε ο κ. Πεζίκογλου.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ζητούν την αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *