Friday , 26 April 2024

Μοντέλο ασφαλιστικού ταμείου το ΝΑΤ-Εύσημα του διοικητή στους υπαλλήλους

Του Γ. Κατσιάνη

Παράδειγμα προς μίμηση για τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί σήμερα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), καθώς είναι ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και περιορισμένες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο διοικητής του Ταμείου, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος (φωτογραφία), κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στον απολογισμό που πραγματοποίησε ο κ. Τσαγκαρόπουλος τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια «άφησε πίσω χιλιάδες εκκρεμότητες, στοιβαγμένους φακέλους, απαρχαιωμένο εξοπλισμό και λογισμικά, υποστελέχωση και αδυναμία συντονισμού, και γενικότερα μια εικόνα απαξίωσης που προκάλεσαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις έως το 2019 και η οποία δεν άξιζε στον ιστορικό φορέα μας».

«Χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις και αλλαγές για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, που είχε διαμορφώσει μια αντίληψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει», υπογράμμισε ο διοικητής του ΝΑΤ και σημείωσε ότι «κάποιες από τις παρεμβάσεις αυτές πέτυχαν τόσο που αξιοποιήθηκαν σαν πρακτική και στην αντίστοιχη προσπάθεια που έκανε ο ΕΦΚΑ».

Επιπλέον, ο διοικητής του Ταμείου απέδωσε τα εύσημα στους υπαλλήλους, λέγοντας πως «αν σήμερα είμαστε εδώ, έχοντας λύσει το πρόβλημα. το χρωστάμε πρωτίστως σε αυτούς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *