Friday , 29 March 2024

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας από τους διανομείς της e-food στη Θεσσαλονίκη – Κ.Χατζηδάκης: Αθέμιτη πρακτική του e-food

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι της «Efood», διεκδικώντας συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ σήμερα πραγματοποιούν επίσης στάση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 115 διανομείς που εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών έλαβαν προ μερικών ημερών μήνυμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με το οποίο η εταιρεία τους ενημέρωνε εκβιαστικά για μετατροπή τους σε freelancers όταν λήξουν οι τρίμηνες συμβάσεις τους, διαφορετικά διακόπτεται η συνεργασία. Όταν το θέμα έγινε viral στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοίκηση της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για λανθασμένη επικοινωνία.

Όπως όμως επισήμαναν και σήμερα οι διανομείς της, η εν λόγω ανακοίνωση αφήνει θολό τοπίο, καθώς γίνεται λόγος μόνο για επικοινωνιακό λάθος και όχι για λάθος. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπός τους χαρακτήρισε σήμερα άδικη την χαμηλή αξιολόγηση της εταιρείας από τον κόσμο, που επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να την τιμωρήσει, επειδή όπως σημείωσε γκρεμίζει σε μία νύχτα όσα χτίστηκαν σε έναν χρόνο. 

Κ.Χατζηδάκης: Αθέμιτη πρακτική της e-food

Για αθέμιτη πρακτική κατηγόρησε την e-food από την πλευράτουο υπουργός Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκης, υπεραμυνόμενος πάντως του πρόσφατου εργασικού νόμου.

«Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών. Πρόκειται, λοιπόν, για μια αθέμιτη πρακτική του efood», ανέφερε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *