Friday , 26 April 2024

Μπήκε στις “ράγες” η δημιουργία Υποδειγματικού Οργανωμένου Υποδοχέα στο Καλοχώρι στη συνάντηση Γεωργιάδη – Καλαφάτη

Την έναρξη της διαδικασίας για τη μετατροπή της λεγόμενης Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Καλοχωρίου σε υποδειγματικό οργανωμένο υποδοχέα γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει, το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στο γραφείο του τελευταίου, στην Αθήνα και συζητήθηκε μεταξύ άλων και η αναζήτηση πόρων για να προχωρήσει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το θέμα.

“Έγινε το πρώτο βήμα, για τη μετατροπή της βιομηχανικής περιοχής Καλοχωρίου σε «υποδειγματικό» οργανωμένο υποδοχέα. Στόχος, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και, ταυτόχρονα, να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον. Σε συνάντηση που είχα, σήμερα, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, προσδιορίσαμε τις επόμενες απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση (ΑΒΣ) Καλοχωρίου να αναγνωριστεί θεσμικά βάσει των προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας. Επίσης, εξετάσαμε τις προοπτικές εξεύρεσης χρηματοδοτικών πηγών ενίσχυσης ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο επενδυτικό και χρηματοδοτικό σχήμα, για την ουσιαστική προώθηση του επιχειρηματικού σχεδίου. Και σε αυτόν τον τομέα, τα μηνύματα είναι θετικά”, αναφέρει συγκεκριμένα ο κ.Καλαφάτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *