Friday , 29 March 2024

«Μπαρούτι» μυρίζει ο κλάδος της εστίασης-Αντιπαράθεση μεταξύ σωματείων για το κλείσιμο ή μη των καταστημάτων

Του Γ. Κατσιάνη

Τριβές μεταξύ των επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης προκαλεί η απόφασητου Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ.) να προχωρήσει από χθες σε αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου, χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου συμμετέχουν στην κινητοποίηση του σωματείου.

«Θα έχω ακριβή εικόνα της συμμετοχής όταν ολοκληρωθεί η κινητοποίηση, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο thesseconomy.gr η κα Κωνσταντίνου ενώ άφησε αιχμές και σε όσους τάχτηκαν κατά της απόφασης.

«Η ΠΑΣΚΕΔΙ είναι ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, δεν ανήκει σε κανένα επιμελητήριο και έχει 35.000 μέλη σε όλη τη χώρα», σημείωσε η κα Κωνσταντίνου.

«Δεν χρειαζόμαστε ανεύθυνους και αυτόκλητους ‘σωτήρες’ που καλούν σε κλείσιμο επιχειρήσεων»

Αντίθετη με την απόφαση της ΠΑΣΚΕΔΙ για κλείσιμο των καταστημάτων ήταν από την πρώτη στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).                                                                                                       

«Οι επαγγελματίες του κλάδου, ενωμένοι γύρω από τις πρωτοβάθμιες ενώσεις και την ΠΟΕΣΕ έχουν και τη γνώση και τη δύναμη να αντιδράσουν συντεταγμένα», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία και κατηγορεί την ΠΑΣΚΕΔΙ ότι «δεν χρειαζόμαστε ανεύθυνους και αυτόκλητους ‘σωτήρες’ που καλούν σε κλείσιμο επιχειρήσεων».                                                                                         

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπάρ νομού Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της οποίας τονίζει πως οι επαγγελματίες του κλάδου δεν συντάσσονται με τις αποφάσεις της ΠΑΣΚΕΔΙ.                                                      

«Δεν εκπροσωπεί τον κλάδο αλλά ιδιοτελή συμφέροντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *