Friday , 26 April 2024

Μπλόκο από κατοίκους σε λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες στα Γιαννιτσά και τις Σέρρες

Μπλόκο σε λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες έστησαν κάτοικοι στη διάρκεια της νύχτας, τόσο στα Γιαννιτσά της Πέλλας, όσο και στο νομό Σερρών, στο ύψος των διοδίων Στρυμονικού.

Στις Σέρρες, το λεωφορείο έφτασε γύρω στις 2 τα ξημερώματα στα διόδια του Στρυμονικού, όπου το περίμεναν κάτοικοι του Νομού Σερρών, οι οποίοι μάλιστα είχαν συγκεντρωθεί μέσω σχετικής κινητοποίησης μέσω του Facebook. Τελικά, χρειάστηκε το λεωφορείο να μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο κάτω και μετά από διαβεβαιώσεις των αστυνομικών ότι μετέφερε παιδιά που κατευθύνονταν προς το Σιδηρόκαστρο και όχι την πόλη των Σερρών Σέρρες, συνέχισε τον προορισμό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για περίπου 20 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία οδηγήθηκαν σε  ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου, στο οποίο φιλοξενούνται και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο μεταξύ, στην περιοχή των Γιαννιτσών, καθώς οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή φτάνουν λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες και περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε βοηθητική οδό κοντά σε ξενοδοχείο, στο 5ο χμ της Ε.Ο. Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, για να εμποδίσουν την έλευση των προσφύγων με πανό που έγραφε: «Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες».

Τελικά τα λεωφορεία προσέγγισαν το ξενοδοχείο μέσω παράπλευρης οδού και οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *