Friday , 19 April 2024

Μόλις ένας(!) στους δέκα φοιτητές νοίκιασε σπίτι στη Θεσσαλονίκη- “Δεν χτυπάνε τα τηλέφωνα”,λένε οι μεσίτες

Του Γ. Κατσιάνη

Μόλις το 10%(!) των επιτυχόντων φοιτητών έχει μισθώσει μέχρι σήμερα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη για τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών Ακινήτων, Κώστας Γεωργάκος,ο οποίος σημείωσε πως το 90% δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το τι προτίθεται να πράξει.

“Δεν χτυπάνε τα τηλέφωνα”, δήλωσε ο κ.Γεωργάκος και σημείωσε πως “πέρυσι,26 Αυγούστου,το 50% των γονέων είχε αναζητήσει και είχε βρει κατοικία για τα παιδιά τους”.

Σύμφωνα με τους μεσίτες, ο κορωνοϊός και οι πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας,Νίκης Κεραμέως,όπου για υγειονομικούς λόγους καθιερώνεται πλέον η εξ αποστάσεως διδασκαλία για διαλέξεις μαθημάτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 50 φοιτητές αποτελούν τα κύρια αιτία για το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί και στην κτηματαγορά.

“Πιστεύουμε ότι αρκετοί φοιτητές θα έρχονται ανά ομάδες των τριών και τεσσάρων ατόμων, θα βρίσκουν ένα ξενοδοχείο ή ένα διαμέρισμα για 2-3 ημέρες που χρειάζονται για τα εργαστήρια τους και θα φεύγουν”, υπογράμμισε ο κ. Γεωργάκος.

Όσον αφορά τις τιμές, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα,παρά την έλλειψη ζήτησης στην κτηματαγορά.

“Σήμερα, οι τιμές των διαμερισμάτων που ενοικιάζονται κυμαίνονται από 8 ως 15 ευρώ/τ.μ. όταν θα έπρεπε να είναι μόλις 3-6 ευρώ/τ.μ.”, τόνισε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών Ακινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *