Friday , 29 March 2024

Μ.Επιτροπίδης: Καταστροφικά για την εστίαση τα νέα μέτρα – Να αρχίσει από το Σάββατο και επιδότηση ενοικίου

Καταστροφικά για τον κλάδο της εστίασης χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους και τονίζει ότι πρέπει να συνοδευτούν άμεσα από μέτρα στήριξης του κλάδου της εστίασης.

«Κανείς δεν θα πληρώσει να κάνει τεστ για να πάει να πιει έναν καφέ ή για φαγητό», επισημαίνει ο κ. Επιτροπίδης μιλώντας στο Thesseconomy.gr, «Θα πάνε για καφέ μόνο ίσως κάποιοι που θα αναγκαστούν να κάνουν τα τεστ για να έχουν πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους, αλλά και πάλι το μέτρο αυτό θα μειώσει περαιτέρω την ήδη περιορισμένη πελατεία μας. Τα πρόστιμα αφορούν τους παραβάτες, δεν μας πειράζουν, ίσα ίσα που και εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός».

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, πρέπει να συνοδευτούν από εξίσου άμεσα μέτρα στήριξης της εστίασης. «Όπως ισχύουν τα εν λόγω μέτρα από το Σάββατο, από την ίδια ημέρα πρέπει να ξεκινήσει και επιδότηση ενοικίου. Διαφορετικά δεν θα αντέξει κανείς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γ.γ. της Ένωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *