Thursday , 25 April 2024

Μ.Παγώνη: “Δεν θα πετάξουμε τις μάσκες ούτε το Πάσχα, αλλά θα περάσουμε ένα ωραίο Πάσχα”

«Δεν θα πετάξουμε τις μάσκες ούτε το Πάσχα, αλλά θα περάσουμε ένα ωραίο Πάσχα που δεν θα συγκρίνεται με τα προηγούμενα», τόνισε σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρων της Αττικής, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας ότι οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει και πως δεν πρέπει να συγκρίνεται η Ελλάδα με χώρες όπως η Δανία.

Η Δανία, όπως διευκρίνισε, έχει 90% εμβολιασμούς, οι άνω των 60 έχουν κάνει 3η δόση στο 87% και δεν πρέπει να συγκρίνουμε το γιατί πέταξαν εκεί τις μάσκες. “Οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει, όταν ανεβάσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών εκεί που πρέπει. Είμαστε ακόμα στο 69%. Δεν πρέπει να ξεσηκωνόμαστε, δεν συγκρίνονται τα κράτη μεταξύ τους, γιατί έχουν άλλες παραμέτρους. Έχουμε 300.000 άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι, και περίπου άλλους τόσους που πρέπει να κάνουν την 3η δόση”, πρόσθεσε σχετικά.

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, η κ. Παγώνη είπε ότι «τον κορωνοϊό τον σπουδάσαμε εδώ και δύο χρόνια». «Βλέπουμε πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουν βγει τα φάρμακα, έχουν προχωρήσει τα πρωτόκολλα, βγήκαν και τα καινούργια εμβόλια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Δεν έχουν παρενέργειες, είναι δύο δόσεις, και η θερμοκρασία συντήρησής τους είναι πολύ απλή, από 2 έως 4 βαθμούς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η επιτροπή θα εισηγηθεί αν θα κάνουμε μια φορά το χρόνο τους εμβολιασμούς, καλό θα είναι να βγει ένα εμβόλιο για όλους τους κορωνοϊούς μια φορά το χρόνο, να ηρεμήσουμε όλοι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *