Friday , 29 March 2024

Μ.Παγώνη: “Την Τσικνοπέμπτη ψήνουμε στο μπαλκόνι μας” – Υπό εξέταση οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων το Πάσχα

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη πήρε σήμερα τη “σκυτάλη” των δηλώσεων και νουθεσιών αναφορικά με την επικείμενη Τσικνοπέμπτη (4 Μαρτίου) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, που προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις χθες ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αλλάζει τίποτε όσον αφορά τα μέτρα, αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα και το Πάσχα.

“Την Τσικνοπέμπτη βάζουμε να ψήσουμε στο μπαλκόνι μας, μόνοι μας, θα βάλουμε να ακούσουμε και κανένα τραγούδι και θα περάσει η ημέρα αυτή», ανέφερε συγκεκριμένα η κα. Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: “Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, διότι βλέπετε ότι η αγορά είναι κλειστή, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Πρέπει να συνεχίσουμε, μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ.Χαρδαλιάς έχει διαμηνύσει πως “και τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύει ότι ισχύει και όλες τις υπόλοιπες ημέρες, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών με αποστολή SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουν. «Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού. Ας περάσουμε λοιπόν την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε -μετά από μερικές μέρες- αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας”

Σε ό,τι αφορά, δε, στην Καθαρά Δευτέρα η κα.Παγώνη στο ίδιο κλίμα με προηγούμενη δήλωσή της ότι φέτος δεν θα πετάξουμε χαρταετό, τόνισε πως δεν μπορούμε να πάμε όλοι στου Φιλοπάππου για να πετάξουμε χαρταετούς, “διότι θα υπάρξει συνωστισμός και συνωστισμός σημαίνει κορωνοϊός”.

Σε ότι αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται να λέμε τα προφανή. Παρέλαση δεν μπορεί να γίνει διότι σημαίνει συνωστισμός».

Τέλος, για το Πάσχα ανέφερε ότι θα περάσουμε “Πάσχα με αποστάσεις, με μάσκες και με μέτρα, που σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή, διότι ακόμη δεν θα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ οι εμβολιασμοί” και πρόσθεσε ότι “μέχρι τότε θα δούμε πως θα είναι τα κρούσματα και αν οι συνθήκες θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις από μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *