Thursday , 28 March 2024

Μ.Παπαδόπουλος : “Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης είναι ο καλύτερος πρεσβευτής τουρισμού”

Σ.Ξανθοπούλου

Στη θέση του προέδρου της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης εξελέγη και θα βρίσκεται για τέταρτη συνεχή θητεία ο Μακάριος (Μάριος) Παπαδόπουλος. Στις εκλογές της Συντεχνίας, όπως και στη Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε, ήταν δυναμικό το παρών των μελών.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι την περίοδο του lockdown τα ζαχαροπλαστεία παρέμειναν ανοικτά καταγράφοντας ωστόσο μια αναμενόμενη μείωση στο τζίρο τους. “Ευχαριστούμε τους Θεσσαλονικείς που μας στήριξαν, σαφώς και είχαμε μια μείωση στο τζίρο μας αλλά αυτό που προέχει για εμάς και πριν και μετά τον κορωνοϊό είναι να κρατήσουμε ζωντανές τις θέσεις εργασίας”.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι τα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης παρασκευάζουν γλυκά εξαιρετικής ποιότητας με χαμηλές τιμές και τόνισε ότι το γλυκό της Θεσσαλονίκης είναι ο καλύτερος πρεσβευτής τουρισμού.

“Η επόμενη τριετία θα αποτελέσει την απαρχή της οικονομικής προόδου για τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να δείξει τη “γλυκειά” πυγμή της καθώς τα ζαχαροπλαστεία της πόλης αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην προσέλκυση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού”.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ο κορωνοϊός ενέπνευσε πολλούς επαγγελματίες και έτσι προέκυψαν τούρτες σε σχήμα κορωνοϊού ή σοκολατένιοι λαγοί που φορούσαν μάσκα την περίοδο του Πάσχα.

Στην ερώτηση αν οι ζαχαροπλάστες τρώνε γλυκά απάντησε ότι “σαφώς και τρώνε ή καλύτερα δοκιμάζουν για να μπορούν να ξέρουν τι ακριβώς προσφέρουν στους πελάτες. Οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται σε υψηλή θέση στην καταναλωτική προτίμηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης απασχολώντας ένα σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης” υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες, είναι:

Πρόεδρος: Μακάριος Παπαδόπουλος

Αντιπρόεδρος: Αντώνιος Βαγγέλης

Ταμίας: Ιωάννης Μαρίνης

Γραμματέας: Μελέτιος Πουρσαλίδης

Μέλη: Αναστάσιος Αμυράνης

Χριστίνα Κάκκου

Βλάσιος Νικολαίδης

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη γενική συνέλευση, πριν τις εκλογές, μεταξύ άλλων ήταν οι εξελίξεις στο χώρο στη μετά κορωνοϊό εποχή, ο νέος θεσμός “Θεσσαλονίκη, η Πόλη του γλυκού” και η σημασία της συνδικαλιστικής ενότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *