Friday , 26 April 2024

Μ.Σχοινάς: Πρώτη αναδυόμενη Μητρόπολη της ΝΑ Ευρώπης η Θεσ/νίκη – Αρνητική εξέλιξη η παραίτηση Ζάεφ – Έκκληση για εμβολιασμό

Η ελληνική πλευρά, κυβέρνηση και φορείς, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και να πράξουν ανάλογα, τόνισε από το βήμα του 6ου Thessaloniki Summit, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισημαίνοντας από την πλευρά του πως η πόλη συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά μίας Ευρωπαϊκής αλλά και Βορειοατλαντικής (ΝΑΤΟ) Πρωτεύουσας, οι μελλοντικές προοπτικές της είναι ευοίωνες και γίνεται “η πρώτη αναδυόμενη μητρόπολη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

‘Όσον αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ.Σχοινάς επισήμανε πως η ένταξή τους στην ΕΕ είναι προδιαγεγραμμένη και νομοτελειακή και κάλεσε τους πολιτικούς και τους πολίτες των κρατών της περιοχής να επιδείξουν στοχοπροσήλωση στην υπόθεση της Ευρώπης, ενώ εκτίμησε ότι “η παραίτηση Ζάεφ δεν εξυπηρετεί την σταθερότητα στην περιοχή” και έκανε έκκληση στους διαδόχους του να παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Έκκληση απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επίσης, και για εμβολιασμό των πολιτών έναντι του Covid-19. “Έχουμε λόγους να βλέπουμε το μέλλον με ελπίδα, η συλλογική ευρωπαϊκή υγειονομική και οικονομική απάντηση στην πανδημία μας κάνει να αισιοδοξούμε. Η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών της” ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: “Δυστυχώς ένα μέρος των συμπολιτών μας δεν εμβολιάζεται, επαναλαμβάνω την έκκληση για καθολικό εμβολιασμό όλων των πολιτών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *