Friday , 19 April 2024

Μ.Χρυσοχοϊδης: Μέχρι τέλη Μαϊου 400 νέοι συνοριοφύλακες στον Έβρο

Μέχρι τα τέλη Μαϊου θα έχουν εγκατασταθεί στο νομό Έβρου οι 400 νέοι συνοριοφύλακες, των οποίων η διαδικασία πρόσληψης τους βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας σήμερα στην ενημέρωση που έγινε σε στελέχη της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

“Τα σύνορά μας στον Έβρο – σημείωσε σχετικά ο κ.Χρυσοχοϊδης – είναι ασφαλή και κάθε μέρα όλο και περισσότερο θα γίνονται ασφαλέστερα. Ήδη προγραμματίζεται, και τέλος Μαΐου θα έχουν εγκατασταθεί στον Έβρο, νέοι συνοριοφύλακες, νέοι αστυνομικοί. Τετρακόσιοι νέοι συνοριοφύλακες και πιστεύω ότι θα είναι ακόμα καλύτερη η κατάσταση και η πραγματικότητα εκεί”

Στην ίδια εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που όπως μετέδωσε το Thesseconomy.gr εξήγγειλε νέο-βελτιωτικό νόμο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών και έστειλε μήνυμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και γνωστοποίησε πως εξετάζεται η πρόσληψη 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου,, όπως και ότι παράλληλα, προετοιμάζονται επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα σε μικρές δομές.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης, Πάτροκλος Γεωργιάδης, και ο ειδικός γραμματέας, Μάνος Λογοθέτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *