Friday , 29 March 2024

Μ.Χρυσοχοϊδης: Πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων – “Προτεραιότητά μας ο μηδενισμός των ροών”

Την πρόσληψη 100 νέων συνοριοφυλάκων που θα έχουν έδρα την Καβάλα, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την επίσκεψη του σήμερα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όπου συναντήθηκε με τους αξιωματικούς και στελέχη της διεύθυνσης.

Στόχος της επίσκεψής του τόσο στην Καβάλα όσο και στους άλλους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι να θωρακίσουμε την περιοχή από την παράνομη μετανάστευση, την εγκληματικότητα και να την καταστήσουμε ασφαλή με τις ενέργειές μας».

«Προτεραιότητά μας», συνέχισε ο υπουργός, «αποτελεί ο μηδενισμός των ροών. Ήδη στον Έβρο έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη επιχειρησιακή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή, εκτελείται ένα έργο που έχει σαν στόχο να θωρακίσει ηλεκτρονικά την επιτήρηση των συνόρων μας με ραντάρ, κάμερες και όλα τα αναγκαία μέσα, ούτως ώστε να υπάρχει πολύ καθαρή εικόνα στα σύνορα. Έχουμε προσλάβει 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία σε λίγες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Κατασκευάζουμε τον φράχτη στον Έβρο, ένα μοναδικό έργο που θα θωρακίσει περεταίρω τη χώρα μας».

Ο κ. Χρυσοχοίδης σημείωσε με έμφαση ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια «ούτως ώστε να μην περνάει κανείς λαθροδιακινητής κουβαλώντας δυστυχισμένους ανθρώπους προς το εσωτερικό της χώρας». Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό, ότι πριν από λίγες μέρες, τοποθετήθηκαν στην Α.Δ. Καβάλας αρκετοί αστυνομικοί με μεταθέσεις από διάφορα σημεία της χώρας, ενώ αποσπάστηκαν και ήδη εργάζονται στην Καβάλα 30 συνοριοφύλακες από άλλες περιοχές.

«Αυτή τη στιγμή», κατέληξε, «το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Καβάλας έχει πολύ προσωπικό, είναι πολύ αποτελεσματικό και διαβεβαιώνω τους πολίτες της Καβάλας ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς γιατί οι δράσεις μας στοχεύουν σ’ αυτό. Δεν θα μείνουμε ούτε λεπτό χωρίς δραστηριότητα. Θα υπηρετήσουμε την ασφάλεια της Καβάλας, της Θράκης, της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει γίνει σύμβολο της προστασίας των συνόρων της, αλλά και των συνόρων της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει σεβασμός προς την Ελλάδα γι’ αυτή την τεράστια προσπάθεια που έκανε, μετά την απόπειρα εισβολής από τη γειτονική χώρα, τον περασμένο Μάρτιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *