Wednesday , 24 April 2024

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.

Από αύριο, 1η Αυγούστου και μέχρι τις 31 Αυγούστου γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Υπάρχει ισχυρή σύσταση επίσης για χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους από αύριο μέχρι τις 15 Αυγούστου, εφόσον δεν είναι εφικτή η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Επίσης αναστέλλονται από αύριο μέχρι τις 15 Αυγούστου οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, σε δομές ευάλωτων ομάδων και σε νοσοκομεία.

Από τη Δευτέρα 3 μέχρι και τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Παρατείνεται η απαγόρευση για τα πανηγύρια και για άλλες δημόσιες ανοιχτές εκδηλώσεις μέχρι τις 31 Αυγούστου, όπως και τα μέτρα τήρησης αποστάσεων στις παραλίες. Από τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου απαγορεύεται να υπάρχουν όρθιοι πελάτες σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και σε καταστήματα με ζωντανή μουσική.

Παρατείνονται επίσης μέχρι τις 31 Αυγούστου τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία

Μέχρι τις 15 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης σε Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *