Thursday , 25 April 2024

Νέα σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Κατέρρευσαν σπίτια που είχαν υποστεί ζημιές από το χθεσινό σεισμό

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,9 στην κλίμακα Ρίχτερ, με επίκεντρο 16 χιλ. νότιο-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας – δηλαδή στην ίδια περιοχή με το χθεσινό σεισμό που αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 5,9 Ρίχτερ αλλά τελικά αναθεωρήθηκε στα 6 Ρίχτερ – σημειώθηκε στις 28.38 όπως ανακοίνωσε εκ των μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Και αυτη η δόνηση αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 5,8 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου και στη συνέχεια εκδόθηκε ανακοίνωση για 5,9 Ρίχτερ, ενώ επίσης έγινε και αυτή έντονα αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας, μεταξύ άλλων και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κάτοικοι βγήκαν πάλι από τα σπίτια τους και αναμένεται να περάσουν μια ακόμη νύχτα σε αυτκίνητα και σκηνές. Ακόμη, υπάρχουν πληροφορίες για πτώση βράχων και για κατάρρευση τουλάχιστον δυο σπιτιών που είχαν ήδη υποστεί ζημιές από το χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Επίσης, σε δηλώσεις του στον Alpha 9,89 o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έκανε λόγο για έναν πολύ δυνατό σεισμό, ο οποίος εκδηλώθηκε σε «ένα αχαρτογράφητο μέχρι πρότινος ρήγμα» κοντά στο Κεφαλόβρυσο και το Φλαμούρι, βορειότερα από το ρήγμα στο Δαμάσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *