Friday , 29 March 2024

Νέα Navtex της Τουρκίας νότια της Ρόδου…

Νέα Navtex για έρευνες νότια της Ρόδο ανακοίνωσε χτες το βράδυ η Τουρκία, παρά το κλίμα κατευνασμού που επικράτησε τις τελευταίες ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου και τους δεκάδες νεκρούς στην πόλη της Σμύρνης.

Μάλιστα, η μεταστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε χώρα, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν συλλυπητήρια για τα θύματα του Εγκέλαδου.

Η νέα Navtex αφορά συνοδευτικά πλοία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, το οποίο πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα διαρκέσει από την 1η έως τις 14 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα είχε ακυρώσει αντίστοιχη Navtex, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Οκτωβρίου, σε μία κίνηση καλής θέλησης, κατόπιν και των παραινέσεων του ΝΑΤΟ.

Η χθεσινή εξέλιξη πάντως, υπογραμμίζει ότι η γειτονική χώρα θα παραμείνει στο μονοπάτι των προκλήσεων, αγνοώντας πλήρως τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και τις απειλές περί ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *