Wednesday , 24 April 2024

Νέες συνδέσεις του ΟΛΘ με λιμάνια Βρετανίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας από την CMA-CGM για μεταφορές containers

Με τα λιμάνια του Σαουθάμπτον (Μεγάλη Βρετανία), Αμβέρσα (Βέλγιο,) Ρότερνταμ (Ολλανδία) και Αμβούργου (Γερμανία) θα συνδέει από τις 8 Δεκεμβρίου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το νέο σέρβις FEMEX της CMA-CGM. Τα πλοία της CMA – CGM θα εξυπηρετούν εβδομαδιαία το λιμάνι της Θεσ/νικης με τα άνωθεν λιμάνια, τα οποία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μεταξύ των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων (Containers) που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Τα πλοία της CMA – CGM θα εξυπηρετούν εβδομαδιαία το λιμάνι της Θεσ/νικης με τα άνωθεν λιμάνια, τα οποία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μεταξύ των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων (Containers) που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Επιπλέον ως προς την εξαγωγή από Θεσσαλονίκη συνδέεται και με λιμάνια της Τουρκίας (Κων/πολη, Γεμπζε, Γκεμλικ, Σμύρνης) καθώς και το λιμάνι της Τανγκέρης στο Μαρόκο.

Η CMA – CGM είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς containers, κατέχοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως με παρουσία σε 160 χώρες, 20 εκατομμύρια TEUs αλλά και διαχείριση σε 50 λιμάνια.

Στην Ελλάδα η παρουσία της CMA – CGM ξεκινά από το 2001 σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και παραμένει συνδιαχειριστής με ποσοστό στο Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ. Η CMA – CGM Greece έχει σαφή προσανατολισμό τα τελευταία δύο χρόνια την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναβάθμισή του σε κύρια πύλη για τα νότια Βαλκάνια.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *