Saturday , 20 April 2024

Νέο αίτημα ΕΒΕΘ για τη συμπερίληψη πρόσθετων ΚΑΔ στο πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων

Την επέκταση του καταλόγου των ΚΑΔ που πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, ζητά με νέα επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

H επιστολή του ΕΒΕΘ, την οποία υπογράφει ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια των ανωτέρω επιστολών μας, επανερχόμαστε στο θέμα διεύρυνσης του καταλόγου των επιχειρηματικών κλάδων που πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δεδομένου ότι εξακολουθούν να κατατίθενται στο Επιμελητήριό μας αιτήματα επιχειρήσεων, οι οποίες αν και έχουν υποστεί αξιοσημείωτη κάμψη στην οικονομική τους δραστηριότητα, παραμένουν εκτός του διευρυμένου πλαισίου προστασίας των επιχειρήσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, όπως αυτό περιγράφεται στα από 31.03.2020 Δελτία Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών και τις σχετικές ρυθμίσεις. 

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι επιχειρηματικοί κλάδοι με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που περιλαμβάνονται στον κατωτέρω πίνακα.

ΚΑΔΚλάδος
46461203Χονδρικό εμπόριο άλλων οργάνων και συσκευών που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική
46711310Χονδρικό εμπόριο ορυκτελαίων και λιπαντικών
46711316Χονδρικό εμπόριο υγραερίου εμφιαλωμένου ή μη
6120Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *