Friday , 29 March 2024

Νέο ΑΣΕΠ από το 2022 – Επτά μεταρρυθμίσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” για τις επτά μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.Το υπουργείο έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί το επόμενο δίμηνο για τον νέο ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις με το νέο σύστημα να γίνουν στις αρχές του 2022.

“Αλλάζουμε τον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας το ΑΣΕΠ, επιταχύνοντας τις διαδικασίες με την αξιοποίηση ψηφιακών δυνατοτήτων, κάνοντας το σύστημα ταχύτερο και πιο αξιοκρατικό.Καθιστούμε απολύτως διαφανή τον τρόπο χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας, ώστε να σταματήσουν οι “πελατειακές” σχέσεις και η διαφθορά” τόνισε.

“Δώσαμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1.750.000 πολίτες να δηλώσουν πάνω από 35 εκατομμύρια “ξεχασμένα” τετραγωνικά. Τα επιπλέον χρήματα που θα εισπράττει σταθερά η τοπική αυτοδιοίκηση υπολογίζονται περίπου σε 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο και θα αξιοποιηθούν για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και να μειωθούν τα τέλη.Ετοιμάζουμε και τον νόμο για τη διάκριση αρμοδιοτήτων κράτους, τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης” σημείωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά την τηλεργασία ανέφερε ότι σύντομα θα φέρουν νομοθεσία για την τηλεργασία στο Δημόσιο, την οποία προετοιμάζουν με την Expertise France, τη γαλλική τεχνική βοήθεια από την εποχή της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα της εργασίας εξ αποστάσεως. “Η νομοθεσία θα ψηφιστεί εντός του έτους, επεξεργαζόμαστε όμως και σχέδιο έκτακτης εφαρμογής για κάθε ενδεχόμενο. Παράλληλα, στο Δημόσιο από το νέο έτος θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων για να επικαιροποιηθούν επί της ουσίας τα τυπικά προσόντα που είναι αναγκαία για όσους θέλουν να προσληφθούν, ώστε να έχουμε ένα δημόσιο πιο σύγχρονο και με το πλέον άξιο ανθρώπινο δυναμικό” συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *