Saturday , 20 April 2024

Νέο κύμα προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στον Έβρο-Πλέον έρχονται και δια θαλάσσης

Νέο «κύμα» αφίξεων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών καταγράφεται στον Έβρο, πλέον και δια θαλάσσης – πέρα από τις γνωστές αφίξεις μέσω του ποταμού ΈΒρου – με φουσκωτές βάρκες που εντοπίζονται κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις 161 άτομα έφθασαν δια θαλάσσης στην Αλεξανδρούπολη.

Χθες το πρωί περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε σε θαλάσσια περιοχή δίπλα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φουσκωτή βάρκα με 45 παράτυπους μετανάστες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 45 ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Την 1η Ιουλίου, επίσης, αίσια έκβαση είχαν δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση συνολικά 89 προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε δύο λέμβους και έπλεαν σε θαλάσσιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε λέμβο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή “Μάκρης”, στην οποία επέβαιναν 48 άτομα και η δεύτερη λέμβο με 41 επιβαίνοντες, η οποία εντοπίστηκε τέσσερα ναυτικά μίλια από την ακτή της Αλεξανδρούπολης, εκτός του λιμένα της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *