Thursday , 18 April 2024

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 10.000 νέους ανέργους-Ενισχύεται το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο»

Ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 29 ετών, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Το πρόγραμμα, διάρκειας επτά μηνών, απευθύνεται σε απόφοιτους τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης  του ΟΑΕΔ που εδρεύουν στις περιφέρειες Αττικής (6.500 άνεργοι) και Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν από τον ΟΑΕΔ μηνιαία αποζημίωση, ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό καθώς επίσης και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα με μεγάλη ένταση ενίσχυσης, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νέων ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η αναπροσαρμογή του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» του υπουργείου Εργασίας. 

Οι αλλαγές στο «Πρώτο Ένσημο» θα έχουν αναδρομική ισχύ και θα οδηγήσουν σε σημαντική ενδυνάμωση των κινήτρων που δίνονται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας  σε σχέση με το ισχύον πλαίσιο που προβλέπει επιδότηση 1.200 ευρώ για έξι μήνες – που κατανέμεται ισόποσα μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη- για  κάθε νέα θέση με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *