Saturday , 20 April 2024

Νέο δρομολόγιο στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Σέρρες

Του Γ. Κατσιάνη

Πράξη γίνεται το χρόνιο αίτημα των κατοίκων των νομών Σερρών και Κιλκίς για τακτικότερη σιδηροδρομική σύνδεση των περιοχών αυτών με τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από την προσεχή Τρίτη 4 Φεβρουαρίου θα εκτελείται καθημερινά ακόμη ένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, το τραίνο θα ξεκινά στις 7:38 το πρωί από τις Σέρρες και μέσω των σταθμών Μουριών, Δοϊράνης, Χέρσου, Κρηστώνης, Πεδινού και Γαλλικού Κιλκίς, θα φτάνει στις 10:30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, τραίνο θα αναχωρεί στις επτά παρά τέταρτο το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό τις Σέρρες.

“Μέχρι σήμερα, υπήρχαν δύο δρομολόγια που εξυπηρετούσαν καθημερινά όσους ήθελαν να ταξιδέψουν με συρμό στη Θεσσαλονίκη. Η προσθήκη άλλου ενός δρομολογίου αναμφίβολα αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς θα έχει ευεργητικές επιπτώσεις και στην οικονομία της περιοχής”,δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Όσον αφορά το κόστος της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Σερρών θα είναι 8,2 ευρώ,με επιστροφή ενώ θα ισχύσουν και εκπτώσεις για ειδικές ομάδες.

Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένο δρομολόγιο εντάχτηκε στο δίκτυο του προαστιακού Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., Φίλιππο Τσαλίδη αποτελεί τμήμα των άγονων σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *