Saturday , 20 April 2024

Νέο σύστημα συναλλαγών στις εφορίες – Τέρμα στα μετρητά

Νέο σύστημα για τις πληρωμές στις εφορίες τίθεται πλέον σε ισχύ.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, από δω και στο εξής δεν θα επιτρέπεται η χρήση μετρητών για τις συναλλαγές στις ΔΟΥ. Ολες οι πληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται στις εφορίες, πλέον, θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή με επιταγές.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, μόνο σε εξαιρετικές και απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών καθώς και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης, θα επιτρέπεται η είσπραξη με μετρητά. Και σε αυτή την περίπτωση όμως θεσπίζεται «ταβάνι» των 100 ευρώ για το ποσό της συναλλαγής με μετρητά. Πέρα από εκείνο το ποσό η συναλλαγή θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται με κάρτα ή επιταγή.


Έως σήμερα επιτρεπόταν η χρήση μετρητών για συναλλαγές έως 100 ευρώ στις εφορίες. Η ΑΑΔΕ προέβη στην απόφαση για την κατάργηση των μετρητών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και για τη διασφάλιση των συναλλαγών και των ταμείων στις εφορίες -καθώς πλέον δεν θα συσσωρεύονται μετρητά στις ΔΟΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *