Saturday , 20 April 2024

Νίκη ΝΔ με αυτοδυναμία βλέπουν οι αναλυτές του Economist

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με αυτοδυναμία προβλέπει για τις επικείμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα το τμήμα ερευνών του Economist,  ΕIU.

“Εκτιμούμε πως η Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κερδίσει τις γενικές εκλογές και θα μπορούσε να εξασφαλίσει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να αναζητήσει εταίρο για κυβερνητικό συνασπισμό” αναφέρουν συγκεκριμένα οι αναλυτές του Economist Intelligence Unit, επισημαίνοντας επίσης πως όσο πλησιάζουν οι κάλπες το κλίμα θα πολώνεται, οπως φάνηκε και από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα του στις 26 Μαϊου, χωρίς όμως να μπορεί αυτό να φέρει την ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και πως η στρατηγική των προεκλογικών παροχών απέτυχε. 

Από την πλευρά της η Ν.Δ., προσθέτουν οι αναλυτές του EIU, έχει υποσχεθεί φορολογικές μειώσεις και περισσότερη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που φαίνεται να κερδίζει την αποδοχή ψηφοφόρων και καταλήγουν: “Περιμένουμε επομένως ακόμη μία ισχυρή επίδοση από τη Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές, η οποία θα δώσει στον κ. Μητσοτάκη αρκετές έδρες για μονοκομματική κυβέρνηση”.

Όπως επισημαίνουν οι αγορές φαίνεται επίσης να πιστεύουν ότι αυτό είναι πιθανό, αφού ο Γ.Δ. στο Χ.Α. αυξήθηκε περίπου 8% στις 27 και 28 Μαΐου, ενώ οι τιμές των ομολόγων έκαναν ράλι και οι αποδόσεις υποχώρησαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *