Friday , 19 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης από Κατερίνη: «Τα επιδόματα δεν αποτελούν αντίδωρο στην άδικη πολιτική των τελευταίων ετών»

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα συνδέει την μεταποίηση με τον τουρισμό παρουσίασε από την Κατερίνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει το μοντέλο της Πορτογαλίας, όπου τα αγροτικά προϊόντα λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης.  

«Κάθε χρόνο, έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στην χώρα μας και αντί να επιδιώκουμε να γευτούν για παράδειγμα  το ελληνικό κρασί, κερδίζουν μόνο οι ξενοδόχοι και ο κλάδος της εστίασης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν θέλουμε επιδόματα λίγο πριν την κάλπη»

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης «δεν αποτελεί αντίδωρο για την άδικη και στρεβλή πολιτική των τελευταίων ετών».

«Δεν θέλουμε επιδόματα λίγο πριν την κάλπη και μάλιστα χρήματα που μπορούν να πάρουν κάποιοι χωρίς τεκμήριο αγοράς», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και τάχτηκε υπέρ της θέσπισης ενός νέου τύπου ΕΚΑΣ για τους 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

«Πόσα παιδιά επιλέγουν μια σχολή κοντά στο σπίτι και την οικογένεια τους επειδή ο γονιός δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο μακριά από τον τόπο καταγωγής τους;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρότεινε τη λειτουργία ενός προγράμματος φοιτητικών εστιών «όπου το κόστος των σπουδών θα είναι χαμηλότερο για τις ευπαθείς, οικονομικά ομάδες».   

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσει «ένα ισχυρό εργαλείο» για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

«Θα φύγει ο Μητσοτάκης, χωρίς να επιστρέψει ο Τσίπρας»

Όσον αφορά τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι «δεν αναζητούν συνθέσεις αλλά την πόλωση».

«Θα φύγει ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας και αυτό είναι το στοίχημα της δημοκρατικής παράταξης», σημείωσε και τάχτηκε υπέρ μιας δημοκρατικής και προοδευτική κυβέρνησης, «η οποία θα μιλάει στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *