Friday , 19 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Οφείλει ο κ. Τσίπρας, πριν τις 21 Μαΐου, να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι εννοεί με τις “Πρέσπες του Αιγαίου”»

Του Γ. Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του για επανακαθορισμό των ελληνοτουρικικών σχέσεων, «με την προοπτική επίλυσης των διμερών διαφορών στο Δικαστήριο της Χάγης».

«Ο κ. Τσίπρας πάει στη Γερμανία και μιλά στον Καγκελάριο Σολτς για τις “Πρέσπες του Αιγαίου”. Οφείλει ο κ. Τσίπρας, πριν τις 21 Μαΐου, να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι εννοεί με τις “Πρέσπες του Αιγαίου”», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι «Ανδρέας Παπανδρέου και “Πρέσπες του Αιγαίου” δεν γίνεται».

«Ειδικά όταν έχουμε τις επιλογές Ερντογάν- Κιλιντσντάρογλου για την τουρκική ηγεσία, δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι εννοεί ούτε πως θα γίνει η οποιαδήποτε σύγκλιση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τάχτηκε υπέρ μίας Τουρκίας, η οποία θα σέβεται τον λαό της και τους γείτονές της.

«Γι’ αυτό, προτεραιότητά μας είναι, όταν βρισκόμαστε σε τέτοιου επιπέδου συναντήσεις με αρχηγούς ξένων κρατών, να μιλούμε για την ενιαία ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που στέλνει μηνύματα καθαρά στην Τουρκία, και για τον ευρωστρατό», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *