Saturday , 27 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο συμβιβασμός των πολιτών με την ιδέα ότι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας”

Του Γ.Κατσιάνη

Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση από το βήμα της Ευρωβουλής για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών.

“Ένας στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του πρωθυπουργού εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ, παρακολουθούσε με το αιτιολογικό του δήθεν «εθνικού κινδύνου» εκτός από εμένα, δημοσιογράφους, ευρωβουλευτές ακόμη και εν ενεργεία υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων”, δήλωσε μεταξύ άλλων και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι “δύο φορές άλλαξε τη νομοθεσία για να αποτρέψει τη νόμιμη ενημέρωση των στόχων”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Τύπο ότι “αντί να ελέγχει, υποτάσσεται όλο και περισσότερο στην εκάστοτε εξουσία” και χαρακτήρισε ως μεγαλύτερο κίνδυνο για τη φιλελεύθερη δημοκρατία στην Ευρώπη “τον εθισμό και τον συμβιβασμό των πολιτών με την ιδέα ότι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *