Thursday , 28 March 2024

Νίκος Καπραβέλος : “Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε”

Παρά το ότι σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας παρατηρείται αποκλιμάκωση της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες και τον πρόεδρο του συγκεκριμένου φορέα Παναγιώτη Αρκουμανέα οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας ακόμη και κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης τόνισε ότι “δεν έχουμε την αποκλιμάκωση που περιμέναμε. Χρειάζεται πολλή προσοχή το άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. Το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ μικρό”.

Σχετικά με την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών στην εξάλειψη του ιού ανέφερε ότι “η θερμότητα μειώνει κατά 30% τη μεταδοτικότητα αλλά δεν την εξαλείφει. Θα μολύνει και το καλοκαίρι ο ιός. Τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν”.

Επανέλαβε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του πληθυσμού λέγοντας ότι “οι ευθύνες όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε σχέση με την παράδοση των εμβολίων είναι μεγάλες. Ο οδικός χάρτης των νοσοκομείων είναι γεμάτος αγκάθια. Λέω “ΝΑΙ” στην ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά με προσοχή.Οι μεταλλάξεις του ιού εξασθενούν τα όπλα μας. Ο εμβιολιασμένος εξολοθρεύει τον ιό και δεν τον αφήνει να μεταδοθεί”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *