Friday , 29 March 2024

Νίκος Τζανάκης : “Θα νοσήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι. Θα φτάσουμε 3.000 κρούσματα την ημέρα”

“Αν τώρα ήταν χειμώνας θα επιβαλλόταν lockdown” είπε σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ θα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους και τόνισε ότι “όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν. Στην περίπτωση που μπει σε ένα σπίτι, όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν” είπε και υπογράμμισε πως σύντομα τα κρούσματα θα αυξηθούν.

Εκτίμησε, την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ημέρες με πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουμε και τα 3.000 κρούσματα. “Το πρόβλημα στην εμβολιαστική κάλυψη όπως είπε εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 50 με 65 που είναι και οι πιο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή. Εκεί θα θέλαμε ένα καλύτερο ποσοστό όπως στην Κύπρο ή στην Πορτογαλία που αγγίζει το 100%” σημείωσε.

Ο κ. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και στενούς κρατικούς φορείς όπως οι υγειονομικοί, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, σώματα ασφαλείας και στη συνέχεια υπάλληλοι μεσών μεταφοράς, υπάλληλοι σε μονάδες φροντίδας βρεφών και ηλικιωμένων. Σε ένα μεταγενέστερο στάδιο ο εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *