Thursday , 25 April 2024

“Ναι μεν αλλά…” στη συγχώνευση των ΔΟΥ, λένε οι εφοριακοί-Τι αλλάζει στη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Έκκληση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συνδυάσει την συγχώνευση των οικονομικών υπηρεσιών με την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Εφοριακών νομών Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς, Μιχάλης Κούπκας.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου, η εφαρμογή του σχεδίου της ΑΑΔΕ προβλέπει την συγχώνευση έξι ΔΟΥ στο νομό Θεσσαλονίκης, εντός του 2020.

“Προβλέπεται η συγχώνευση της Α’ ΔΟΥ με την ΔΟΥ Ιωνίας, την Η’ ΔΟΥ με την Καλαμαριάς και η ΣΤ’ ΔΟΥ με την Δ’ ΔΟΥ”, δήλωσε ο κ. Κούπκας.

Με αφορμή τις επιθέσεις σε βάρος εφοριακών κατά τη διάρκεια φορολογικών ελέγχων, ο κ. Κούπκας τάχτηκε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών.

“Είναι αναγκαία η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για επιθέσεις σε βάρος εφοριακών, τόσο εντός, όσο και εκτός των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών” σημείωσε ο κ. Κούπκας.

Επιπλέον, οι εφοριακοί ζητούν να διασφαλιστούν οι οργανικές τους θέσεις και να υπάρξει ενίσχυση στον τομέα των υλικοτεχνικών υποδομών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *