Saturday , 20 April 2024

Ναυτιλιακή εταιρεία θα μεταφέρει δωρεάν φέτος επιβάτες και ΙΧ στο Καστελόριζο

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πρωτοβουλία ναυτιλιακής εταιρείας από τη Βόρεια Ελλάδα να μεταφέρει δωρεάν φέτος επιβάτες και ΙΧ αυτοκίνητα στο ακριτικό Καστελόριζο.

Πρόκειται για την εταιρεία SAOS Feries του εφοπλιστή, Φώτη Μαντούση που συμμετείχε στο δημόσιο διαγωνισμό για την εκτέλεση των  ακτοπλοϊκών γραμμών Ρόδου-Καστελόριζου και Ρόδου-Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου-Κω με το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο «Σταύρος».  

«Αντιλαμβανόμενοι την ανάθεση αυτή λιγότερο ως εμπορική δραστηριότητα και πρωτίστως ως υψηλή κοινωνική αποστολή, αποφασίσαμε σχετικά με την γραμμή Ρόδου-Καστελόριζου για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες του πλοίου μας, είτε είναι κάτοικοι του Καστελόριζου, είτε επισκέπτες, είτε ημεδαποί, είτε αλλοδαποί να μεταφέρονται εντελώς δωρεάν ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα προσφέρεται η ίδια δωρεάν μεταφορά για και για ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «Παναγία Δαφνιώτισσα».                     

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το Καστελόριζο θα έχει αθροιστικά πέντε δρομολόγια την εβδομάδα με συμβατικά πλοία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δύο δρομολόγια την εβδομάδα με ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό σκάφος κατά τη θερινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ρόδου-Καστελόριζου είναι άγονη και επιδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *