Tuesday , 16 April 2024

Να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης, ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η επανεκκίνηση στην εστίαση από την περασμένη Δευτέρα 3 Μαΐου να έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους καταναλωτές ωστόσο πολλά καταστήματα εξακολουθούν να μην λειτουργούν, με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο λόγος είναι ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαναλειτουργία τους, με τις παρούσες συνθήκες.

«Ένα στα πέντε καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες σε όλη την χώρα δεν λειτουργούν επειδή δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

«Να ανοίξουν τώρα όλα τα καταστήματα εστίασης»

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) ζητά με νέα της παρέμβαση, να ανοίξουν όλα τα καταστήματα εστίασης.

«Η Ομοσπονδία ασπαζόμενη τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου, θεωρεί αναγκαία την στήριξη του κλάδου της εστίασης από την πλευρά της Πολιτείας», τονίζει με ανακοίνωση της και επισημαίνει πως σε αντίθετη περίπτωση οι επιχειρήσεις αυτές «θα βάλουν λουκέτο, αφήνοντας χωρίς δουλειά χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειες τους».   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *