Thursday , 28 March 2024

“Να ενισχύσει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στον πολιτισμό ” – Ψήφισμα στο ίντερνετ

Κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να εξασφαλίσει κονδύλια για τον πολιτισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και να δεσμεύσει κεφάλαια του ελληνικού κράτους όπως κάνει για κάθε πληττόμενη επιχείρηση και εργαζόμενο σε αυτήν απευθύνεται μέσω ψηφίσματος στο διαδίκτυο.

Δημιουργός του ψηφίσματος είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός Άκης Σακισλόγλου που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του Κορονοϊού, από τις αρχές Μαρτίου, καμία πολιτιστική δραστηριότητα δεν λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού να παραμένουν άνεργοι και φυσικά απλήρωτοι. Σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπουμε πως και στα μελλοντικά σχέδια αποκλιμάκωσης της καραντίνας, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων και άλλων δράσεων χωρίς καν να προβλέπει για πόσο καιρό θα συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, με σεβασμό στη δημόσια υγεία η οποία σαφώς και προέχει, ζητάμε την πλήρη οικονομική και ασφαλιστική στήριξη όσων ανθρώπων εργάζονται μπροστά και πίσω από κάθε μορφή θεάματος – ακροάματος. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι αόρατοι. Εχουν τις ζωές τους, τις ανάγκες τους, τις οικογένειες τους και οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα πως τους σκεφτόμαστε και γνωρίζουμε πόσο πολύτιμο είναι το έργο τους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *