Να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι μέρος της νοσηλείας τους, προτείνει ο Αθανάσιος...

Να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι μέρος της νοσηλείας τους, προτείνει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

509
SHARE

Του Γ. Κατσιάνη

Αντιδράσεις προκαλεί η θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχετικά με την νοσηλεία των ανεμβολίαστων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι “ένα μέρος (του κόστους των νοσηλείων) πρέπει να πληρώνονται από τους ανεμβολίαστους” και επισήμανε πως “οι άνθρωποι που βρίσκονται στις εντατικές από επιλογή, πέραν του οικονομικού κόστους, τους θέτουν και ένα υγειονομικό κόστος”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, η οποία σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου».

«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

LEAVE A REPLY