Tuesday , 5 March 2024

Νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στις τάξεις της αντιπολίτευσης μετά τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών. «Ναι» στον πολιτικό γάμο, «όχι» στην τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα, για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Για να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο», σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος. «Η λύση είναι μία», τονίζει. «Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας».

ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα μας κάνει μάθημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που σχολίασε για τον πρωθυπουργό να «μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν μιλά για εργαλειοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».«Θέλουμε να του θυμίσουμε, γιατί δεν είμαστε όλοι Λωτοφάγοι, ότι το σύμφωνο συμβίωσης το είχαν ψηφίσει όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 19 από τους 75 της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο κ. πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία ευτέλισε σήμερα την απλή λογική. Πόσο θεσμική συμπεριφορά είναι άραγε η προτροπή σε αποχή, και ενώ διστάζει να επιβάλλει κομματική πειθαρχία ακόμα και στους Υπουργούς του, να το ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Δηλαδή, πολύ απλά τους παροτρύνει να μην εμφανιστούν στη Βουλή εκείνη την ημέρα γιατί κάποιοι άλλοι θα κάνουν… τα ρεπό τους» απαντά το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να παριστάνει τον υπερασπιστή της προόδου»
Με μια γενικόλογη ανακοίνωση τοποθετήθηκε το ΚΚΕ σχολιάζοντας «η συστηματική προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να εμφανίζει την αντιδραστική του ατζέντα σε όλα τα ζητήματα με δήθεν ‘εκσυγχρονιστικό – προοδευτικό – νεωτεριστικό’ μανδύα, καταρρέει μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της επίθεσης στην υγεία και την παιδεία, της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, της ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Απ’ αυτή την άποψη ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ούτε είναι ούτε μπορούν να παριστάνουν τους υπερασπιστές της προόδου και των λαϊκών δικαιωμάτων».

Βελόπουλος: «Εξαπάτηση των πολιτών»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ως κοινός ‘πολιτικός απατεώνας’, ο Κ. Μητσοτάκης εισάγει τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών, χωρίς να τα έχει ανακοινώσει προεκλογικά. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, εκ του ασφαλούς φυσικά, διότι έχει ως δεκανίκια τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Πλεύση Ελευθερίας και την Νέα Αριστερά». Ανάμεσα σε άλλα λέει ακόμα ότι «ήρθε η ώρα επιτέλους να μιλήσει και η Εκκλησία, η οποία περιέργως δεν ορθώνει ανάστημα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *