Friday , 29 March 2024

Ν. Ανδρουλάκης: “Πόντιος Πιλάτος απέναντι στις τράπεζες ο κ. Μητσοτάκης”

Του Γ.Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της κυβέρνησης για τη στάση που τήρησε έναντι των τραπεζών, εξαπέλυσε από τα Καλάβρυτα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με αφορμή την απόφαση των τραπεζών για «πάγωμα» των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων για έναν χρόνο, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, “Πόντιο Πιλάτο”.

«Εδώ και δύο χρόνια καλπάζει η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου στεγαστικών δανείων. Ενώ προτείναμε στην κυβέρνηση να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών, τους επέτρεψε να έχουν ρεκόρ κερδών το 2022. Έρχονται λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές και παίρνουν μία απόφαση, η οποία αποδεικνύει πως μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα αυτά τα δύο χρόνια, που οι πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης», υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «ισχυρή εντολή για μία απόφαση αλλαγής απέναντι στα κακώς κείμενα».

«Απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες είναι αμετανόητες και προτεραιότητα δεν έχουν να υπηρετήσουν το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, αλλά ολιγάρχες και τράπεζες εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *