Wednesday , 24 April 2024

Ν.Καπραβέλος: Τραγική η εφημερία της Μ.Παρασκευής στο Νοσοκομείο Παπανικολάου – “Εμείς δεν κάναμε Ανάσταση. Η Ζωή δεν νίκησε τον Θάνατο”

Σήμα κινδύνου για την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων στα επικείμενα ανοίγματα της οικονομίας και της κοινωνίας κρούει ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι αν δεν γίνει αυτό δεν βλέπει τέλος στο 3ο κύμα της πανδημίας, στο οποίο – όπως μάλιστα σημείωσε – βρισκόμαστε ακόμη στο μέσον του.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπως επισήμανε ο κ.Καπραβέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Open”, βίωσε μια “τραγική εφημερία” με πληθώρα εισαγωγών ασθενών με Covid-19, ενώ σήμερα στις ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας- συνολικά 50, και έχει αξιοποιηθεί και η νέα κινητή ΜΕΘ με το υπάρχον προσωπικό και η κατάσταση είναι χειρότερη ακόμη και από τον περασμένο Νοέμβριο. “Εμείς δεν κάναμε Ανάσταση. Η Ζωή δεν νίκησε τον Θάνατο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, επισημαίνοντας επίσης πως ο χθεσινός αριθμός θανάτων στη χώρα – συνολικά 72 – αποτελεί χειρότερη αναλογία ανά 10 εκατομμύρια κατοίκους ακόμη και από την Ινδία.

Τον αέρα των εσωτερικών χώρων υπέδειξε ως τον χειρότερο εχθρό και τον καλό καιρό της Ελλάδας ως τον καλύτερο φίλο από την πλευρά του ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας ότι “το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα ή αύριο” και ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει και νέα δόση εμβολιασμού με επικαιροποιημένα εμβόλια, όσον αφορά τις μεταλλάξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *