Friday , 29 March 2024

Ν.Κεραμέως : “Στις 25 Ιουνίου κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία – Στις 11 του μηνός η Α’, Β΄Λυκείου και τα Γυμνάσια”

Με όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα θα διεξαχθούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι τα λύκεια θα κλείσουν στις 2 Ιουνίου με τις εξετάσεις να αρχίζουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 του μηνός για τα ΕΠΑΛ. Εάν κάποιος μαθητής νοσήσει, τότε υπάρχει η πρόβλεψη να δώσει τον Σεπτέμβριο.

“Δώσαμε ένα μεγαλύτερο περιθώριο για να μην πάνε τα παιδιά από το ένα στο άλλο κατευθείαν. Με το αρχικό πρόγραμμα Παρασκευή τελείωναν και τη Δευτέρα ξεκινούσαν οι πανελλαδικές εξετάσεις, δώσαμε ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο ώστε να οργανωθούν τα παιδιά. Τα Λύκεια λοιπόν θα κλείσουν την Τετάρτη 2 Ιουνίου και οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου. Η Α’ και Β’ Λυκείου και οι τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα τελειώσουν στις 11 Ιουνίου ενώ τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου” επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις ψηφιακές αλλαγές και καινοτομίες που έφερε η πανδημία. Όπως είπε “υπάρχουν πολλές ψηφιακές αλλαγές που έχουμε φέρει εξαιτίας της πανδημίας. Για πρώτη φορά εφέτος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα λάβουν με sms οι υποψήφιοι τα αποτελέσματά τους και τα αποτελέσματα της βαθμολογίας τους αλλά και το πού εισάγονται μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων και των βάσεων. Μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία όπως και η ψηφιακή εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο όπως και η διαδικασία των ψηφιακών απολυτηρίων, που προχωρά στο άμεσο μέλλον. Από πέρυσι και οι εκπαιδευτικοί υπογράφουν τις συμβάσεις τους ψηφιακά στην εκάστοτε διεύθυνση εκπαίδευσης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *