Friday , 26 April 2024

Ν.Σύψας: Η “Δέλτα” μεταδίδεται ακόμη και όταν διασταυρωθούμε με κάποιον στο δρόμο χωρίς μάσκες-Στα μέσα Αυγούστου το 4ο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα

Γύρω στα μέσα Αυγούστου “βλέπει” το νέο-τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, και με σημερινές νεότερες δηλώσεις του τόνισε ότι αυτή είναι τόσο μεταδοτική, ώστε μεταδίδεται ακόμα και όταν διασταυρωθούμε με έναν άνθρωπο στο δρόμο χωρις μάσκες.

«Πλέον βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέταρτο κύμα της πανδημίας» είπε ο Νίκος Σύψας και τόνισε πως ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα και «σύντομα θα καλύψει όλη την Ελλάδα, επομένως δεδομένου ότι έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας ανεμβολίαστο περιμένουμε να έρθει το επόμενο κύμα το οποίο πλησιάζει και το αναμένουμε γύρω στα μέσα Αυγούστου»., πρόσθεσε ο κ.Σύψας μιλώντας σήμερα το πρωί το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη, όπως ανέφερε επίσης, “μέχρι στιγμής προσβάλλει νέους ανθρώπους και ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 27 έτη. Όσο περιορίζεται εκεί, έχουμε λίγες νοσηλείες και τα νοσοκομεία δεν πιέζονται. Το πρόβλημα είναι όταν ο ιός περάσει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα που δεν έχουν εμβολιαστεί κι εκεί θα πιεστεί το ΕΣΥ” και “ναι μεν είναι ήπια η μετάλλαξη και έχεις  λιγότερες πιθανότητες να μπεις στη Μονάδα αν είσαι νέος άνθρωπος , αλλά δεν είναι μηδενικές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν νέο άνθρωπο. Αν χάσουμε ένα έφηβο θα είναι μια ανείπωτη τραγωδία¨.

Κατά τον ίδιο, επίσης, οι πιανότητες γιανέο lockdown είναι χαμηλότερες από πέρυσι αλλά δεν είναι μηδενικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *