Friday , 26 April 2024

Ν.Χαρδαλιάς από Θεσ/νίκη: Ολικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Αυστηροποίηση του lockdown σε τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής, συγκεκριμένα στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα σήμερα και έχει συσκέψεις με τις περιφερειακές και τις δημοτικές αρχές και τις διοικήσεις άλλων τοπικών αρχών της αρμοδιότητάς του ενόψει των εορτών.

Τα νέα αυτά μέτρα στις εν λόγω τρεις περιοχές περιλαμβάνουν επιμήκυνση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί για τις επόμενες επτά ημέρες, με εξαίρεση μόνο για τους εργζόμενους με ειδικές άδειες από τους εργοδότες τους, ενώ επίσης σταματά και η λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away και κλείνουν και τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα κέντρα περιποίηση νυχιώ. Παράλληλα, απαγορεύεται και η λειτουργία λαϊκών αγορών.

Παράλληλα, κλείνουν όλοι οι χώροι λατρείας και το μόνο μυστήριο που επιτρέπεται είναι οι εξόδιες ακολουθίες (κηδείες) σε στενό κύκλο, που δεν θα ξεπερνά τα δέκα άτομα.

Περαιτ΄ρω,ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε:

-Ελέγχους με χρήση rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών
-Διενέργεια τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές
– Εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους που διαμένουν στις περιοχές αυτές
– Μοριακό έλεγχο κάθε πέντε μέρες στα γηροκομεία, σε φιλοξενούμενους και προσωπικό
– Διανομή μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης στους πολίτες των περιοχών
-Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο,, όταν κρίνεται πως η κατ’ οίκον απομόνωση δημιουργεί συνθήκες μετάδοσης του ιού εντός της οικίας, σε ειδικές δομές που έχουν εξασφαλιστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *