Tuesday , 23 April 2024
Ï õöõðïõñãüò ÐïëéôéêÞò Ðñïóôáóßáò êáé Äéá÷åßñéóçò Êñßóåùí, Íßêïò ×áñäáëéÜò (Ä), êÜíåé äçëþóåéò óôá ÌÌÅ êáôÜ ôçí äéÜñêåéá óõíáíôÞóåùí êáé óõóêÝøåùí ãéá ôçí ðñïåôïéìáóßá ôïõ áåñïäñïìßïõ «Ìáêåäïíßá», åíüøåé ôïõ áíïßãìáôïò óôéò ðôÞóåéò åîùôåñéêïý áðü 15 Éïõíßïõ, Èåóóáëïíßêç, 08 Éïõíßïõ 2020. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÔÏÓÉÄÇÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ

Ν.Χαρδαλιάς: “Η Θεσσαλονίκη στοίχημα για την κυβέρνηση σε σχέση με τον τουρισμό”-“Οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι”

“Η Θεσσαλονίκη αποτελεί υψηλής προτεραιότητας στοίχημα για την κυβέρνηση σε σχέση με τον τουρισμό, όπως συνολικά η Βόρεια Ελλάδα”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο πριν τη σημερινή σύσκεψη στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με στελέχη της Fraport και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού στις 15 Ιουνίου.

Ο γενικός διευθυντής Επιχειρησιακής Λειτουργίας της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης, τόνισε από την πλευρά του πως ο σκοπός και ο στόχος είναι κοινός, δηλαδή αεροδρόμια ασφαλή, αεροδρόμια που φημίζονται για την ασφάλεια τους για τα πρωτόκολλα τους και πως η εταιρεία και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται, έχει προετοιμαστεί από πριν για την υποδοχή ξένων ταξιδιωτών με όρους ασφαλείας και εφαρμόζει διαδικασίες και μέτρα που ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, της Ευρωπαϊκής EASA και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πρόσθεσε, επίσης πως από τις 15 Ιουνίου αναμένονται αρκετές πτήσεις εξωτερικού, αλλά χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς τις σχετικές ανακοινώσεις κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες. 

Αύριο, Τρίτη, ο κ.Χαρδαλιάς θα έχει συναντήσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για ζητήματα που αφορούν στη νέα φάση της διαχείρισης των μέτρων άρσης των περιορισμών λόγω Covid-19 εν όψει ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, καθώς και για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο, ενώ θα επισκεφθεί, επίσης, την αεροπορική βάση ΣΕΔΕΣ, όπου προγραμματίζεται να μετεγκατασταθεί η 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος.

“Οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι”

Ερωτηθείς, για την περίπτωση της επιχείρησης στη Μύκονο που της επιβλήθηκε μεγάλο πρόστιμο και λουκέτο για δυο μήνες, ο κ.Χαρδαλιάς απάντησε ότι “η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε. Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι” και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *