Wednesday , 17 April 2024

Ξάνθη: Πιστή εφαρμογή των μέτρων ζήτησαν Χαρδαλιάς-Τσιόδρας – Σαρωτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ με τη συμμετοχή και του στρατού

Επαγρύπνηση και πιστή εφαρμογή των μέτρων για τον covid-19 ζήτησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας από την Ξάνθη, όπου μετέβησαν εσπευσμένα λόγω της «αναζωπύρωσης» της πανδημίας στην περιοχή και συμμετείχαν σε διευρυμένη σύσκεψη της άτυπης task force για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των τοπικών αρχών. Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14». 

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι ΠΕ Ξάνθης και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων και οι κ.κ.Χαρδαιάς και Τιόδρας μαζί με την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

«Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης να καταλάβουν πως ο όμορφος αυτός τόπος θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη τα επόμενα 24ωρα», δήλωσε ο κ.Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη για επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, είναι κομβικής σημασίας η ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και πρέπει να πεισθούν ιδιαίτερα οι νέοι, που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και σε αυτό αναμένεται να συμβάλουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε από την πλευρά του στο πλαίσιο αυτό σε όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων. «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα και δεν πρέπει να πάει χαμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήδη, ξεκίνησαν έλεγχοι στην περιοχή από τον ΕΟΔΥ και από αύριο θα είναι σαρωτικοί, προκειμένου να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της επιδημίας και στη διαδικασία των ελέγχων θα συμμετάσχει και ο στρατός. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *