Friday , 29 March 2024

Ξενοδοχεία χρεώνουν με 50%(!) την ακύρωση της κράτησης

Του Γ. Κατσιάνη

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων της χώρας, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να  προσελκύσουν Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες.

Παρά τη διαβεβαίωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ότι πρόθεση είναι «η παροχή ειδικών πακέτων προσφορών για τον εσωτερικό τουρισμό» και «η υιοθέτηση ενός ελαστικού συστήματος ακυρώσεων στις κρατήσεις», μέχρι σήμερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το αντίθετο μάλιστα ισχύει για όσα καταλύματα διαφημίζονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας booking.com.

Αρκεί να επισκεφτεί κανείς τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση για να διαπιστώσει ότι σε πολλά ξενοδοχεία έχουν αφαιρεθεί οι ενδείξεις «δωρεάν ακύρωση» και «δεν χρειάζεται προπληρωμή».

«Υπάρχουν ξενοδοχεία, τα οποία σου ζητούν να προπληρώσεις την κράτηση και σε περίπτωση ακύρωσης, θα σου επιστρέψει μόλις το 50% του συνολικού ποσού»,  κατήγγειλε στο thesseconomy.gr αναγνώστρια που ήθελε να κάνει διακοπές τον Αύγουστο σε περιοχή της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

«Από 15 Ιουλίου και βλέπουμε…»

Την ίδια ώρα, σε απόγνωση βρίσκονται οι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι θεωρούν ότι η πραγματική επανεκκίνηση θα γίνει μετά τις 15 Ιουλίου.

«Εκτιμούμε ότι με το άνοιγμα των συνόρων, μέσω του οδικού τουρισμού και την επαναλειτουργία και των περιφερειακών αεροδρομίων από την 1η Ιουλίου, θα μπούμε σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας», δήλωσε στην εκπομπή «Πρόσω ολοταχώς» του FM100 ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Μέχρι σήμερα πάντως, το τουριστικό ενδιαφέρον παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με την ζήτηση να περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένους εσωτερικούς προορισμούς.

«Μύκονος, Σαντορίνη και Κρήτη αποτελούν τους προορισμούς που συγκεντρώνουν μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων», σημείωσε.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *