Thursday , 28 March 2024

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους 18 έως 30 ετών στη δυτική Μακεδονία

Από τις 2 σήμερα το μεσημέρι, ξεκινούν οι αιτήσεις για 100 νέες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους 18-30 ετών του ΟΑΕΔ στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας με 100% επιδότηση, διάρκειας 7 μηνών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού. Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, 100 νέοι άνεργοι θα αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και θα προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550 € καθαρά καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Προεργασίας για ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο Αμυνταίου και στον Δήμο Πτολεμαΐδας αντίστοιχα, καλούνται να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *