Friday , 19 April 2024

ΟΑΣΘ: Περισσότερα από 550 αστικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μέχρι τα Χριστούγεννα

Περισσότερα από 550 οχήματα θα κυκλοφορούν στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης μέχρι τα Χριστούγεννα, εκ των οποίων τα 430 μέσα στην πόλη, επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας στην τοποθέτησή του στο 15ο διαδικτυακό πολυσυνέδριο «Καινοτομίας και Ανάπτυξη», με θέμα «Οι smart cities ήρθαν… Τι γνωρίζουμε όμως για αυτές;».

«Πετύχαμε σχεδόν τον διπλασιασμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους σε σχέση με 12 μήνες πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόδρας, υπενθυμίζοντας τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ που έβαλαν 125 λεωφορεία σε περιαστικές γραμμές, αλλά και τα 180 μεταχειρισμένα οχήματα ιδιωτικής εταιρείας, που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, ύστερα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα 50 λεωφορεία που παρέλαβε και έδωσε στον ΟΑΣΘ ο δήμος Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι «αν και δεν λύσαμε το πρόβλημα του επιβατικού κοινού, ωστόσο σήμερα καθημερινά κυκλοφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης περισσότερα από 370 οχήματα καθημερινά». Υπενθύμισε ότι έπεται νέος διαγωνισμός για την παραλαβή άλλων 270 οχημάτων και τόνισε «με έξυπνες λύσεις προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στο ρόλο μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *